
Ztracené vejce s čedarovou omáčkou

Ingredients
2 bulky nebo kaiserky
6 plátků dobré anglické slaniny
Omáčka:
100g čedaru
50-70ml smetany ke šlehání
1/2 lžičky naloženého zeleného pepře
2 vejce
cca. 1/2 l vody
ocet, rukola, pažitka, rajče,
sůl, pepř
Instructions
1
Nejdříve přivedeme smetanu k varu a přidáme nastrouhaný sýr. Necháme rozpustit a vmícháme pepř, případně sůl. Omáčka se může zdát řídká, ale zhoustne.
2
Na pánvi opečeme slaninu dozlatova a odložíme do tepla. Do pánve dáme opéct rozkrojenou bulku. Vodu s cca 50 ml octu a solí necháme zavařit a uděláme vír.
3
Absolutně čerstvá vejce vyklepneme do naběračky a vložíme do středu víru. Voda by neměla bublat jen mírně vařit. Takto vejce vaříme 4 minuty a hotové vložíme do studené vody.
4
Opečenou housku obložíme slaninou, na to dáme rukolu, nakrájené rajče a vejce, které kdo chce si roztrhne. Osolíme, opepříme, polijeme omáčkou a hned podáváme.