share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
Ztracené vejce s čedarovou omáčkou

Ztracené vejce s čedarovou omáčkou

Ztracené vejce s čedarovou omáčkou

Ingredients

2 bulky nebo kaiserky

6 plátků dobré anglické slaniny

Omáčka:

100g čedaru

50-70ml smetany ke šlehání

1/2 lžičky naloženého zeleného pepře

2 vejce

cca. 1/2 l vody

ocet, rukola, pažitka, rajče,

sůl, pepř

Instructions

1

Nejdříve přivedeme smetanu k varu a přidáme nastrouhaný sýr. Necháme rozpustit a vmícháme pepř, případně sůl. Omáčka se může zdát řídká, ale zhoustne.

2

Na pánvi opečeme slaninu dozlatova a odložíme do tepla. Do pánve dáme opéct rozkrojenou bulku. Vodu s cca 50 ml octu a solí necháme zavařit a uděláme vír.

3

Absolutně čerstvá vejce vyklepneme do naběračky a vložíme do středu víru. Voda by neměla bublat jen mírně vařit. Takto vejce vaříme 4 minuty a hotové vložíme do studené vody.

4

Opečenou housku obložíme slaninou, na to dáme rukolu, nakrájené rajče a vejce, které kdo chce si roztrhne. Osolíme, opepříme, polijeme omáčkou a hned podáváme.

Categories:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X