
Žampionový „tatarák“

Ingredients
300 g čerstvých žampionů
2 větší šalotky
2 stroužky česneku
plná lžíce rajského protlaku
lžíce dobrého kečupu
2-3 lžičky pikantní hořčice
lžička mleté papriky
lžička worcesteru
pár kapek tabasca
lžička worcesteru
pár kapek tabasca
sůl
pepř
mletý kmín
pepř
mletý kmín
2 lžíce oleje + lžičku
Instructions
1
Očištěné žampiony nastrouháme na hrubším struhadle. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Na oleji necháme zpěnit 1 cibuli a česnek. Přidáme žampiony, sůl, pepř a kmín a protlak.
2
Dusíme do odpaření tekutiny a necháme vychladnout. Po vychladnutí přidáme druhou cibuli, hořčici, tabasco, worcester, papriku, lžičku olivového oleje a dochutíme
3
Podáváme s topinkami potřenými česnekem a nakonec sypané pažitkou.
A co ještě trochu nasekaných velkých kaparů? Budu muset vyzkoušet. Dobrá inspirace pro nastávající dietní plán.
No tohle jen základ, každý si může přidat co mu chutná..