
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví

Ingredients
1-1,2kg vepřové plece
1 velká cibule nakrájená na měsíčky
hrst sušené cibule
5 stroužků česneku v celku
300ml světlého piva
2 lžíce hořčice
sádlo
kmín
brambory – lepší jsou menší
celé mrkev – nakrájená na větší kousky
sůl, pepř
Instructions
1
Omyté a osušené maso nasolíme a opepříme. Svážeme potravinářským provázkem, aby dostalo tvar válečku.
2
V pekáčku rozpustíme sádlo a maso zprudka opečeme ze všech stran. Přidáme k tomu obě cibule, česnek a kmín.
3
V pivu rozmícháme hořčici a maso podlijeme.
4
Přiklopíme víkem a pečeme na 150 st. 2 hodiny. Neodkrýváme.
5
Mezitím si připravíme brambory a mrkev.
6
Po 2 hodinách maso obrátíme, přidáme zeleninu a přikryté pečeme další hodinu.
7
Pokud je třeba podlijeme horkou vodou. V této fázi už maso občas přeléváme výpekem a 15 minut před koncem odkryjeme, teplotu zvýšíme a dopečeme na barvu.
8
Hotové necháme 15-20 minut odpočinout.
Categories:Hlavní jídla
admin
Naprosto luxusní dobrota, zařazují do jídelníčku
To mně opravdu těší,,děkuji moc..:)