share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví

Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví



Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví

Ingredients

1-1,2kg vepřové plece

1 velká cibule nakrájená na měsíčky

hrst sušené cibule

5 stroužků česneku v celku

300ml světlého piva

2 lžíce hořčice

sádlo

kmín

brambory – lepší jsou menší

celé mrkev – nakrájená na větší kousky

sůl, pepř

Instructions

1

Omyté a osušené maso nasolíme a opepříme. Svážeme potravinářským provázkem, aby dostalo tvar válečku.

2

V pekáčku rozpustíme sádlo a maso zprudka opečeme ze všech stran. Přidáme k tomu obě cibule, česnek a kmín.

3

V pivu rozmícháme hořčici a maso podlijeme.

4

Přiklopíme víkem a pečeme na 150 st. 2 hodiny. Neodkrýváme.

5

Mezitím si připravíme brambory a mrkev.

6

Po 2 hodinách maso obrátíme, přidáme zeleninu a přikryté pečeme další hodinu.

7

Pokud je třeba podlijeme horkou vodou. V této fázi už maso občas přeléváme výpekem a 15 minut před koncem odkryjeme, teplotu zvýšíme a dopečeme na barvu.

8

Hotové necháme 15-20 minut odpočinout.

Categories:

    • mirisek
    • 13.12.2017
    Odpovědět

    Naprosto luxusní dobrota, zařazují do jídelníčku

      • miladka
      • 12.2.2019
      Odpovědět

      To mně opravdu těší,,děkuji moc..:)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X