share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
Vejce opečené ve slanině

Vejce opečené ve slanině

Vejce opečené ve slanině

Ingredients

vejce (nejlépe domácí)

delší plátky slaniny – 2 na 1 vejce

sůl, mletý pepř

Instructions

1

Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme maximálně 7 minut. Ihned zchladíme, aby se zastavil var. Připravíme plátky slaniny, kterou dáme do kříže.

2

Oloupané vejce obalíme nejprve jedním plátkem a poté i druhým. Rozpálíme pánev lehce vytřenou olejem. Vejce zprudka ze všech stran opečeme. Začínáme spojem slaniny dolů.

3

Podáváme ihned překrojené, poprášené solí a pepřem. Vejce se hodí jako snídaně nebo jako předkrm doplněné zeleninou. Můžeme ho taky položit na opečený toust.

4

Poznámka
Vejce můžeme uvařit dopředu a před servírováním opéct. Je to rychlé a dobré.

Categories:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X