
Vejce opečené ve slanině

Ingredients
vejce (nejlépe domácí)
delší plátky slaniny – 2 na 1 vejce
sůl, mletý pepř
Instructions
1
Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme maximálně 7 minut. Ihned zchladíme, aby se zastavil var. Připravíme plátky slaniny, kterou dáme do kříže.
2
Oloupané vejce obalíme nejprve jedním plátkem a poté i druhým. Rozpálíme pánev lehce vytřenou olejem. Vejce zprudka ze všech stran opečeme. Začínáme spojem slaniny dolů.
3
Podáváme ihned překrojené, poprášené solí a pepřem. Vejce se hodí jako snídaně nebo jako předkrm doplněné zeleninou. Můžeme ho taky položit na opečený toust.
4
Poznámka
Vejce můžeme uvařit dopředu a před servírováním opéct. Je to rychlé a dobré.
Vejce můžeme uvařit dopředu a před servírováním opéct. Je to rychlé a dobré.