share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
50151408_1918110231620152_2514582787781033984_n

Vařené vepřové v omáčce s brambory a žampiony

50151408_1918110231620152_2514582787781033984_n

Ingredients

1 kg vepřových špic nebo masitých žeber

4-5 větších brambor

300 g žampionů

1 cibule

3 stroužky česneku

1 mrkev

kousek celeru

100 ml smetany (může být i zakysaná)

2 lžíce hladké mouky

5 kuliček nového koření

2 bobkové listy

sůl, pepř

olej

Instructions

1

Ve větším hrnci rozehřejeme trochu oleje a špice nebo nasekaná žebra zprudka opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer. Zalijeme vařící vodou tak, aby maso bylo ponořené, ale ne zbytečně vody. Přidáme sůl a koření. Vaříme do měkka.

2

Mezitím oloupeme brambory a i se žampiony nakrájíme na větší kousky. Dáme do hrnce a zalijeme scezeným vývarem z masa tak, aby hladina byla těsně s brambory. Z vývaru trochu odebereme, aby trochu zchladl a poté v něm rozmícháme mouku.

3

Po cca 5 minutách vaření brambor přilijeme mouku k bramborám a dovaříme dalších 10-15 minut do měkka. Občas promícháme. Maso obereme od kosti a nakrájíme. Do uvařené omáčky přidáme smetanu, maso a vše prohřejeme. Dochutíme a můžeme podávat.

Poznámka
Zbytek vývaru použijeme na polévku nebo uchováme pro další použití.

Categories:

    • jana
    • 22.2.2019
    Odpovědět

    Recept mě zaujal, ale bod 2 je stejny jako bod 3 a rada bych věděla dokonceni receptu.

      • miladka
      • 25.2.2019
      Odpovědět

      Jani opraveno..díky za upozornění..:)

        • rancovka
        • 31.5.2019
        Odpovědět

        Oprava se asi nezdařila, stále je bod 2 i bod 3 stejný.

          • miladka
          • 31.5.2019
          Odpovědět

          Milen už opraveno…omlouvám se.. pěkný víkend..Milada

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X