share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
Trhané uzené v pepřové omáčce

Trhané uzené v pepřové omáčce

Trhané uzené v pepřové omáčce

Ingredients

cca. 250g uvařeného uzeného masa(třeba obraná žebra)

1 cibule

250ml rajčatový protlak(passata di pomodorro)

100-150ml smetany 31%

lžíce hnědého cukru

lžíce worcesteru

1-2 lžičky hořčice

lžička mleté papriky

lžička sušeného česneku(rovná)

2-3 lžičky nakládaného zeleného pepře

olej

čerstvě mletý pepř

sůl

Instructions

1

Maso třeba zbylé od oběda nebo obrané od kosti by mělo hodně měkké. Natrháme ho dvěma vidličkami na vlákna a odložíme.

2

Drobně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět a zasypeme cukrem. Po rozpuštění přimícháme hořčici, mletý pepř, worcester, česnek a po chvíli i protlak.

3

Chvíli povaříme, až se vše spojí a přidáme smetanu. Po krátkém vaření a zhoustnutí vmícháme zelený pepř a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

4

Připravené maso přidáme do omáčky a prohřejeme. Podáváme s bramborovou kaší. Já jsem kaši udělala s cibulí smaženou s nakrájenou šunkou.

Categories:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X