
Trhané uzené v pepřové omáčce

Ingredients
cca. 250g uvařeného uzeného masa(třeba obraná žebra)
1 cibule
250ml rajčatový protlak(passata di pomodorro)
100-150ml smetany 31%
lžíce hnědého cukru
lžíce worcesteru
1-2 lžičky hořčice
lžička mleté papriky
lžička sušeného česneku(rovná)
2-3 lžičky nakládaného zeleného pepře
olej
čerstvě mletý pepř
sůl
Instructions
1
Maso třeba zbylé od oběda nebo obrané od kosti by mělo hodně měkké. Natrháme ho dvěma vidličkami na vlákna a odložíme.
2
Drobně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět a zasypeme cukrem. Po rozpuštění přimícháme hořčici, mletý pepř, worcester, česnek a po chvíli i protlak.
3
Chvíli povaříme, až se vše spojí a přidáme smetanu. Po krátkém vaření a zhoustnutí vmícháme zelený pepř a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
4
Připravené maso přidáme do omáčky a prohřejeme. Podáváme s bramborovou kaší. Já jsem kaši udělala s cibulí smaženou s nakrájenou šunkou.
Categories:Hlavní jídla
David Vavroš