
Těstoviny v omáčce z kořenové zeleniny a sýru

Ingredients
300g těstovin
1 cibule
2 mrkve
1 petržel
1/2 menšího celeru
2 stroužky česneku
lžička hořčice
1/2 lžičky cukru
150 ml smetany 12%
lžička dobré sojové omáčky (nemusí být)
80-100g strouhané Goudy
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
máslo
petrželka
sůl, pepř
Instructions
1
Těstoviny uvaříme ve slané vodě podle návodu. Mezitím nakrájíme cibuli, česnek a zeleninu na drobno.
2
Na másle zpěníme cibuli s česnekem. Přidáme všechnu zeleninu a restujeme asi pět minut.
3
Přidáme hořčici, cukr sůl a nové koření s bobkovým listem.
4
Po zarestování zeleninu zalijeme vodou tak, aby byla těsně nad úrovní zeleniny. Vaříme do změknutí.
5
Z měkké zeleniny vytáhneme bobkový list a nové koření. Ponorným mixérem vše rozmixujeme do hladka.
6
Přidáme smetanu, sýr a necháme na slabém plameni omáčku pomalu vařit do rozpuštění sýru. Nakonec omáčku dochutíme
7
Těstoviny můžeme na talíři polít omáčkou, nebo přímo vmíchat do omáčky a podávat. Nakonec je posypeme nasekanou petrželkou.
Categories:Hlavní jídla
David Vavroš