Telecí guláš s houbami


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
800g telecího krku nebo plece
1-2 hrsti sušených hub
2 velké cibule
3 lžíce mleté papriky
1 lžíce rajského protlaku
2 lžíce sádla
střídka ze dvou krajíců chleba
500-600 ml vývaru hovězí nebo z kostí
chilli pasta
kmín
sůl, pepř
Pracovní postup
1
Cibuli nakrájenou na drobno orestujeme na sádle do zlaté barvy. Přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout.
2
Přimícháme protlak a papriku. Po krátkém orestování nalijeme vývar, přidáme sušené houby, koření a střídku z chleba.
3
Vaříme mírným varem do změknutí masa.
4
Nakonec guláš dochutíme chilli, případně solí nebo pepřem. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.