
Tarhoňa se slaninou, žampiony a sušenými rajčaty

Ingredients
200g tarhoni
5 žampionů
5 sušených rajčat
100g anglické slaniny
1 cibule
olej
uzená paprika
mletý kmín
petrželka
sůl, pepř
Instructions
1
Tarhoňu orestujeme na 2 lžících oleje až začne chytat zlatou barvu. Vsypeme papriku, zamícháme a přilijeme horkou vodu cca 2 prsty nad tarhoňu. Osolíme a vaříme na nejslabším plameni asi 10 minut, občas promícháme a podle potřeby dolijeme trochu vody. Odstavíme a necháme pod poklicí dojít, musí být sypká.
2
Cibuli, rajčata a slaninu nakrájíme na kousky, žampiony na plátky. Na lžíci oleje z rajčat opečeme slaninu do křupava a přidáme cibuli. Když cibule začne zlátnout, přihodíme rajčata a žampiony. Společně restujeme do změknutí žampionu.
3
Do pánve k žampionům, vsypeme tarhoňu a promícháme. Posypeme petrželkou a ihned podáváme.
Categories:Hlavní jídla
David Vavroš