Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu)


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
8ks opravdu kvalitních špekáčků
500g kysaného zelí
300ml světlého slabšího piva
2 cibule
konzerva sekaných rajčat
lžíce hořčice
lžička cukru
chilli pasta podle chuti
pepř
sůl podle potřeby
Pracovní postup
1
Špekáčky oloupeme a nakrájíme zářezy.
2
Cibuli nakrájíme na proužky.
3
Rajčata smícháme s hořčicí, pivem, cukrem a chilli.
4
Na dno pekáčku dáme lehce vymačkané zelí, a polovinou cibule. Uložíme špekáčky, zalijeme rajčaty s pivem a zasypeme zbytkem cibule.
5
Pečeme při 200 st. z kraje přikryté. Po 15 minutách odkryjeme a dopečeme do křupava, a až omáčka lehce zhoustne.
6
Podáváme s čerstvým, nejlépe domácím chlebem.