
Smetanové nekynuté rohlíčky

Ingredients
500g hladké mouky
250g másla
200g zakysané smetany
kůra z jednoho citronu
špetka soli
máslo + rum na závěrečné potření
špetka soli
máslo + rum na závěrečné potření
Maková náplň:
mák
vařící mléko
cukr
skořice
mák
vařící mléko
cukr
skořice
Povidlová náplň:
povidla
cukr
skořice
povidla
cukr
skořice
Instructions
1
Spojíme mouku, smetanu, máslo, sůl a citronovou kůru. Vytvoříme pevné nelepivé těsto. Zabalíme do mikrotenu a dáme na hodinu do lednice.
2
Připravíme náplně. Těsto rozdělíme na čtyři nebo pět dílů, podle toho jak chceme mít rohlíčky velké. Každý díl rozválíme do kruhu a rozdělíme na osm trojúhelníků.
3
Na každý kousek širší strany položíme hromádku náplně a rohlíčky smotáme. Ukládáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200 stupňů cca 15-20 minut dozlatova.
4
Rozehřejeme plátek másla a přidáme trochu rumu. Vytažené rohlíčky z trouby ihned potřeme máslem a necháme vychladnout. Před podáváním bohatě pocukrujeme.
Categories:Moučníky
miladka