
Smetanové koblihy

Ingredients
500-550g hladké mouky
5 žloutků
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce bílého smetanového jogurtu
1 lžíce majonézy
2-3 lžíce rumu
2 lžíce cukru
kostka droždí
citrónová kůra
povidla
skořice
vanilkový cukr
olej na smažení
sůl
Instructions
1
Uděláme kvásek z poloviny vlahé smetany, trošky cukru a droždí.
2
Žloutky našleháme asi 3-4 minuty nad párou. Když začnou houstnout odstavíme a přilijeme zbytek smetany.
3
Do mísy prosejeme mouku a přidáme žloutky a všechny zbývající suroviny. Vymícháme hladké těsto a necháme v teple pod utěrkou kynout.
4
Připravíme povidla. Po vykynutí odebíráme přibližně stejné kousky, které prsty roztlačíme. Na každý kousek dáme povidla a těsto zabalíme do koblihy. Ukládáme spojem dolů.
5
Necháme ještě 15 minut kynout.
6
V kastrolu rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koblihy smažíme pozvolna z obou stran. Nejprve přikryté poklicí a po otočení už bez. Odkládáme na papírovou utěrku okapat přebytečný tuk.
Categories:Moučníky
David Vavroš