share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
Smetanové koblihy

Smetanové koblihy

Smetanové koblihy

Ingredients

500-550g hladké mouky

5 žloutků

200 ml smetany ke šlehání

2 lžíce bílého smetanového jogurtu

1 lžíce majonézy

2-3 lžíce rumu

2 lžíce cukru

kostka droždí

citrónová kůra

povidla

skořice

vanilkový cukr

olej na smažení

sůl

Instructions

1

Uděláme kvásek z poloviny vlahé smetany, trošky cukru a droždí.

2

Žloutky našleháme asi 3-4 minuty nad párou. Když začnou houstnout odstavíme a přilijeme zbytek smetany.

3

Do mísy prosejeme mouku a přidáme žloutky a všechny zbývající suroviny. Vymícháme hladké těsto a necháme v teple pod utěrkou kynout.

4

Připravíme povidla. Po vykynutí odebíráme přibližně stejné kousky, které prsty roztlačíme. Na každý kousek dáme povidla a těsto zabalíme do koblihy. Ukládáme spojem dolů.

5

Necháme ještě 15 minut kynout.

6

V kastrolu rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koblihy smažíme pozvolna z obou stran. Nejprve přikryté poklicí a po otočení už bez. Odkládáme na papírovou utěrku okapat přebytečný tuk.

Categories:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X