
Rychlá halušková polévka

Ingredients
1 větší mrkev
kousek celeru
půl hrnku mraženého hrášku
2 utřené stroužky česneku
lžíce másla nebo sádla
cca. 1,5l vývaru
drcený kmín, petrželka
sůl, pepř
halušky:
2 střední brambory, 2-3 lžíce polohrubé mouky, 1 žloutek
špetka soli
2 střední brambory, 2-3 lžíce polohrubé mouky, 1 žloutek
špetka soli
Instructions
1
Mrkev a celer nastrouháme najemno. Rozpustíme máslo a zeleninu orestujeme společně s česnekem a kmínem. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme doměkka.
2
Mezitím nastrouháme na hodně jemno (můžeme i promixovat) brambory. S moukou a žloutkem vymícháme těsto. Do vařící polévky vytřeme těsto přes haluškovač a vsypeme hrášek.
3
Počkáme až halušky vyplavou a po minutce polévku odstavíme. Nemusíme zahušťovat, halušky to zahustí. Polévku dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
Categories:Polévky
David Vavroš