share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
Rybí polévka z pečených hlav

Rybí polévka z pečených hlav

Rybí polévka z pečených hlav

Ingredients

kapří hlavy a odřezky(minimálně 4-5)

kapří vnitřnosti(u nás bez jiker)

mrkev, petržel, celer v poměru 1-2-3

cibule i slupkou

celý pepř

nové koření cca. 4-5 kuliček

máslo

hladká mouka

sůl

mletý pepř

krutony z rohlíků

Instructions

1

Důkladně očištěné hlavy a oškrábanou kořenovou zeleninu uložíme na plech s vyšším okrajem. Přidáme cibuli, dva tenčí plátky másla a dáme nepřikryté do trouby vyhřáté na 190-200 stupňů. Pečeme 25-30 minut. Řiďte se zkušeností se svou troubou.

2

Když hlavy i zelenina začnou zlátnout, vše přesuneme do většího hrnce. Zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené tak akorát. Přidáme veškeré koření, sůl a vaříme táhlým varem do měkka.

3

Mezitím uvaříme všechny vnitřnosti v lehce osolené vodě do měkka, ale nesmí se rozvařit. Uvařené hlavy scedíme a obereme. Čistý vývar z hlav zahustíme jíškou z másla zalitou části odebraného vývaru.

4

Čistou polévku vaříme pomalu cca 20 minut. Mezitím nakrájíme všechno obrané maso a vnitřnosti. Vrátíme do povařené polévky. Vyvařenou zeleninu do polévky nedávám, ale kdo chce může přidat. Polévku dochutíme podle chuti mletým pepřem nebo solí a podáváme s krutony.

Categories:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X