
Rybí polévka z pečených hlav

Ingredients
kapří hlavy a odřezky(minimálně 4-5)
kapří vnitřnosti(u nás bez jiker)
mrkev, petržel, celer v poměru 1-2-3
cibule i slupkou
celý pepř
nové koření cca. 4-5 kuliček
máslo
hladká mouka
sůl
mletý pepř
krutony z rohlíků
Instructions
1
Důkladně očištěné hlavy a oškrábanou kořenovou zeleninu uložíme na plech s vyšším okrajem. Přidáme cibuli, dva tenčí plátky másla a dáme nepřikryté do trouby vyhřáté na 190-200 stupňů. Pečeme 25-30 minut. Řiďte se zkušeností se svou troubou.
2
Když hlavy i zelenina začnou zlátnout, vše přesuneme do většího hrnce. Zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené tak akorát. Přidáme veškeré koření, sůl a vaříme táhlým varem do měkka.
3
Mezitím uvaříme všechny vnitřnosti v lehce osolené vodě do měkka, ale nesmí se rozvařit. Uvařené hlavy scedíme a obereme. Čistý vývar z hlav zahustíme jíškou z másla zalitou části odebraného vývaru.
4
Čistou polévku vaříme pomalu cca 20 minut. Mezitím nakrájíme všechno obrané maso a vnitřnosti. Vrátíme do povařené polévky. Vyvařenou zeleninu do polévky nedávám, ale kdo chce může přidat. Polévku dochutíme podle chuti mletým pepřem nebo solí a podáváme s krutony.
Categories:Polévky
David Vavroš