
Roštěnky na způsob Esterházy

Ingredients
3 hrubší plátky nízkého roštěnce
1 cibule
2 mrkve
2 petržele
lžíce sádla
lžíce másla
1 lžíce mouky
200g zakysané smetany
250ml vývaru nebo vody
lžíce kapar
lžíce citronové šťávy
lžička hořčice
pepř, sůl
Instructions
1
Maso lehce naklepeme a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky.
2
Rozehřejeme sádlo a maso zprudka opečeme z obou stran. Maso vytáhneme.
3
Do výpeku přidáme máslo a nakrájenou cibuli se zeleninou. Restujeme, až zelenina začne chytat barvu. Vrátíme zpět maso a podlijeme vývarem. Dusíme do měkka.
4
Ve smetaně rozmícháme hořčici. Měkké maso vytáhneme a k zelenině přidáme smetanu. Chvíli povaříme a kdo chce omáčku jemnější, projede ji trochu ponorným mixérem.
5
Omáčku dochutíme, nakonec přidáme šťávu a maso vrátíme zpět. Společně prohřejeme, přidáme nasekané kapary a podáváme s nudlemi.
Categories:Hlavní jídla
David Vavroš