share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
Roštěnky na způsob Esterházy

Roštěnky na způsob Esterházy

Roštěnky na způsob Esterházy

Ingredients

3 hrubší plátky nízkého roštěnce

1 cibule

2 mrkve

2 petržele

lžíce sádla

lžíce másla

1 lžíce mouky

200g zakysané smetany

250ml vývaru nebo vody

lžíce kapar

lžíce citronové šťávy

lžička hořčice

pepř, sůl

Instructions

1

Maso lehce naklepeme a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky.

2

Rozehřejeme sádlo a maso zprudka opečeme z obou stran. Maso vytáhneme.

3

Do výpeku přidáme máslo a nakrájenou cibuli se zeleninou. Restujeme, až zelenina začne chytat barvu. Vrátíme zpět maso a podlijeme vývarem. Dusíme do měkka.

4

Ve smetaně rozmícháme hořčici. Měkké maso vytáhneme a k zelenině přidáme smetanu. Chvíli povaříme a kdo chce omáčku jemnější, projede ji trochu ponorným mixérem.

5

Omáčku dochutíme, nakonec přidáme šťávu a maso vrátíme zpět. Společně prohřejeme, přidáme nasekané kapary a podáváme s nudlemi.

Categories:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X