„Řízky“ z mletého masa s cottage sýrem


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
500g mletého vepřového masa
150g sýru Cottage
plná hrst bílých burizónů
50ml studeného mléka nebo vody
lžička uzené papriky
lžička pikantní hořčice
sůl, pepř
na obalení vejce a strouhanka (měla jsem panko), sádlo na smažení
Pracovní postup
1
Mleté maso smícháme se sýrem, burizony, mlékem, hořčicí a kořením. Pořádně promícháváme až se vše dokonale spojí. Nejlépe s se směsí pár krát bouchnout o stůl nebo do misky.
2
Necháme maso odležet minimálně dvě hodiny, klidně přes noc. Poté vytvarujeme placky podobné řízkům a obalíme ve vejcích a strouhance.
3
Smažíme v rozehřátém sádle pozvolna z obou stran dozlatova. Podáváme teplé s bramborovou kaší nebo studené s chlebem, hořčicí a okurkami.