
Pražské koláče s karamelovou náplní

Ingredients
300g hladké mouky
300g polohrubé mouky
300g polohrubé mouky
150g zakysané smetany 18%
100g majonézy
2 žloutky
kostka droždí
3 lžíce cukru
150ml mléka
3 lžíce rumu
2 špetky soli
2 špetky soli
Náplň:
500ml mléka
100g másla
2 karamelové pudinky
2 lžíce karamelového salka
500 ml šlehačky
2 ztužovače šlehačky
500ml mléka
100g másla
2 karamelové pudinky
2 lžíce karamelového salka
500 ml šlehačky
2 ztužovače šlehačky
Drobenka:
200g polohrubé mouky
120g másla
120g moučkového cukru1
1 skořicový cukr
vejce na potření
200g polohrubé mouky
120g másla
120g moučkového cukru1
1 skořicový cukr
vejce na potření
Instructions
1
Nejdříve uděláme kvásek z droždí, trochy cukru a vlahého mléka. Smícháme všechny suroviny s kváskem a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.
2
Vykynuté těsto rozdělíme na tolik části, kolik chceme mít koláčků. Z každého kousku uděláme bochánek a necháme ho cca 20 minut kynout. Připravíme drobenku.
3
Koláče potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme drobenkou a pečeme na 200 st. cca 15-20 minut dorůžova. Mezitím uvaříme krém z mléka, másla a pudinkového prášku. Přidáme salko, metličkou spojíme a necháme vychladnout.
4
Šlehačku vyšleháme a spojíme společně s pudinkem. Vychladlé koláče rozkrojíme a naplníme připraveným krémem.
Categories:Moučníky
miladka
Pražský koláč miluji, karamel taky, chtěla bych je udělat na oslavu pro asi třicet lidí, myslíte že mi vydrží naplněné do druhého dne aniž by krém spadl nebo moc zvlhly?Nebo radši plnit až před podáváním, Děkujitza odpověď, vaše recepty jsou supeeer!!
Aničko já se moc omlouvám, měla jsem problémy a teď už to nemá žádný význam..ale do druhého dne určitě vydrží..ještě jednou se omlouvám a doufám, že nezanevřete na mou stránku. Děkuji s pozdravem Milada.