share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
Polévka z červené čočky a pikantní klobásy

Polévka z červené čočky a pikantní klobásy

Polévka z červené čočky a pikantní klobásy

Ingredients

1/2 sáčku červené čočky

1 větší pikantní papriková klobása

1 cibule

1 větší mrkev

kousek celeru

3-4 stroužky česneku

lžička hladké mouky(nemusí být)

špetka římského kmínu

kousek sádla

vývar nebo voda

majoránka

pepř, sůl

Instructions

1

Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na sádle společně s nakrájeným česnekem. Přidáme klobásu nakrájenou na kousky a po chvíli i nastrouhanou mrkev a celer nahrubo. Vše krátce opečeme a kdo chce polévku hustší, vmíchá mouku a ještě krátce orestuje.

2

Vše zalijeme vývarem a přidáme propláchnutou čočku, sůl a kmín. Vaříme do měkka cca 10-15 minut a občas promícháme.

3

Nakonec polévku dochutíme pepřem a zvýrazníme chuť majoránkou. Na talíři můžeme posypat natí jarní cibulky nebo nasekanou petrželkou.

Categories:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X