
Polévka z červené čočky a pikantní klobásy

Ingredients
1/2 sáčku červené čočky
1 větší pikantní papriková klobása
1 cibule
1 větší mrkev
kousek celeru
3-4 stroužky česneku
lžička hladké mouky(nemusí být)
špetka římského kmínu
kousek sádla
vývar nebo voda
majoránka
pepř, sůl
Instructions
1
Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na sádle společně s nakrájeným česnekem. Přidáme klobásu nakrájenou na kousky a po chvíli i nastrouhanou mrkev a celer nahrubo. Vše krátce opečeme a kdo chce polévku hustší, vmíchá mouku a ještě krátce orestuje.
2
Vše zalijeme vývarem a přidáme propláchnutou čočku, sůl a kmín. Vaříme do měkka cca 10-15 minut a občas promícháme.
3
Nakonec polévku dochutíme pepřem a zvýrazníme chuť majoránkou. Na talíři můžeme posypat natí jarní cibulky nebo nasekanou petrželkou.
Categories:Polévky
David Vavroš