
Pikantní kančí guláš

Ingredients
800g kančí kýty
3 velké cibule
4 stroužky česneku
1-2 lžíce sádla
2 lžíce červené papriky
1 lžička pálivé papriky
1 lžíce rajčatového protlaku
3-4 beraní rohy + trošku nálevu podle chuti
300ml světlého piva
velký krajíc staršího chleba
4 kuličky jalovce
bobkový list
snítka rozmarýnu
vývar
kmín
sůl, pepř
Instructions
1
Rozpustíme sádlo a cibuli, nakrájenou na drobno, orestujeme do hněda.
2
Přidáme maso, nakrájené na větší kousky a necháme zatáhnout.
3
Přidáme protlak a po krátkém zarestování přisypeme obě papriky, rozmarýn, koření a sůl. Podlijeme pivem a necháme chvíli odvařit.
4
Přidáme beraní rohy, dolijeme vývarem, tak zároveň s masem a dusíme do měkka. Trvá to minimálně hodinu až dvě, podle stáří masa.
5
Před koncem vaření přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný nebo nadrobený krajíc chleba a vaříme 10-15 minut.
6
Podáváme s chlebem nebo knedlíky.
Categories:Hlavní jídla
David Vavroš