share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
Pikantní kančí guláš

Pikantní kančí guláš

Pikantní kančí guláš

Ingredients

800g kančí kýty

3 velké cibule

4 stroužky česneku

1-2 lžíce sádla

2 lžíce červené papriky

1 lžička pálivé papriky

1 lžíce rajčatového protlaku

3-4 beraní rohy + trošku nálevu podle chuti

300ml světlého piva

velký krajíc staršího chleba

4 kuličky jalovce

bobkový list

snítka rozmarýnu

vývar

kmín

sůl, pepř

Instructions

1

Rozpustíme sádlo a cibuli, nakrájenou na drobno, orestujeme do hněda.

2

Přidáme maso, nakrájené na větší kousky a necháme zatáhnout.

3

Přidáme protlak a po krátkém zarestování přisypeme obě papriky, rozmarýn, koření a sůl. Podlijeme pivem a necháme chvíli odvařit.

4

Přidáme beraní rohy, dolijeme vývarem, tak zároveň s masem a dusíme do měkka. Trvá to minimálně hodinu až dvě, podle stáří masa.

5

Před koncem vaření přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný nebo nadrobený krajíc chleba a vaříme 10-15 minut.

6

Podáváme s chlebem nebo knedlíky.

Categories:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X