
Pečené brambory s tuňákovou zálivkou

Ingredients
500-600g brambor
kousek másla
lžička koření na americké brambory
sůl
Zálivka: konzerva tuňáka v oleji
100g ricotty
100g zakysané smetany
1-2 lžíce mléka nebo smetany
1/2 červené cibule
citronová šťáva
nasekaný kopr
sůl, pepř
Instructions
1
Brambory ve slupce pečlivě omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Máslo rozpustíme a smícháme s kořením.
2
Připravíme plech s pečícím papírem.
3
Brambory na plechu promícháme s máslem a rozložíme je. Pečeme asi 30-40 minut na 200°C do zlatova a do křupava. Solíme až nakonec, podle chuti.
4
Než se brambory upečou, uděláme zálivku z okapaného tuňáka, jemně nakrájené cibule a zbytku surovin. Podle chuti přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř.
5
Zálivku, je li moc hustá, zředíme smetanou, Můžeme přidat i pár kapek oleje z tuňáka. Ještě horké brambory podáváme s připravenou zálivkou.
Categories:Hlavní jídla
David Vavroš