share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
Pečené brambory s tuňákovou zálivkou

Pečené brambory s tuňákovou zálivkou

Pečené brambory s tuňákovou zálivkou

Ingredients

500-600g brambor

kousek másla

lžička koření na americké brambory

sůl

Zálivka: konzerva tuňáka v oleji

100g ricotty

100g zakysané smetany

1-2 lžíce mléka nebo smetany

1/2 červené cibule

citronová šťáva

nasekaný kopr

sůl, pepř

Instructions

1

Brambory ve slupce pečlivě omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Máslo rozpustíme a smícháme s kořením.

2

Připravíme plech s pečícím papírem.

3

Brambory na plechu promícháme s máslem a rozložíme je. Pečeme asi 30-40 minut na 200°C do zlatova a do křupava. Solíme až nakonec, podle chuti.

4

Než se brambory upečou, uděláme zálivku z okapaného tuňáka, jemně nakrájené cibule a zbytku surovin. Podle chuti přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř.

5

Zálivku, je li moc hustá, zředíme smetanou, Můžeme přidat i pár kapek oleje z tuňáka. Ještě horké brambory podáváme s připravenou zálivkou.

Categories:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X