share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
Okaté hrnečkové knedlíky

Okaté hrnečkové knedlíky

Okaté hrnečkové knedlíky

Ingredients

2 hrnky polohrubé mouky

1,5 hrnku mléka

2 vejce

tenčí klobásy nebo párky

4-5 plátků toustového chleba

hrst smažené sušené cibule

1/2 lžičky sušeného droždí

sekaná petrželka

sůl

Instructions

1

Toustový chleba nakrájíme na kostky. Smícháme mouku, droždí, vejce, vlažné mléko, chleba, cibuli a sůl. Rovné hrnky vymažeme máslem, nebo stačí vystlat mikrotenovým sáčkem. Těst nalijeme do 3/4 hrnku.

2

Klobásu odměříme podle výšky hrnku a pokud je větší uřízneme. Píchneme doprostřed těsta. Hrnky vaříme v hrnci s vroucí vodou 25-30 minut. Jsou-li uvařené vyzkoušíme špejlí. Knedlíky jsou dobré k různému druhu zelí nebo špenátu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X