
Okaté hrnečkové knedlíky

Ingredients
2 hrnky polohrubé mouky
1,5 hrnku mléka
2 vejce
tenčí klobásy nebo párky
4-5 plátků toustového chleba
hrst smažené sušené cibule
1/2 lžičky sušeného droždí
sekaná petrželka
sůl
Instructions
1
Toustový chleba nakrájíme na kostky. Smícháme mouku, droždí, vejce, vlažné mléko, chleba, cibuli a sůl. Rovné hrnky vymažeme máslem, nebo stačí vystlat mikrotenovým sáčkem. Těst nalijeme do 3/4 hrnku.
2
Klobásu odměříme podle výšky hrnku a pokud je větší uřízneme. Píchneme doprostřed těsta. Hrnky vaříme v hrnci s vroucí vodou 25-30 minut. Jsou-li uvařené vyzkoušíme špejlí. Knedlíky jsou dobré k různému druhu zelí nebo špenátu.