
Nové brambory, upečené a mačkané s bylinkovým máslem

Ingredients
800g nových brambor(stejně velkých)
2 lžíce másla(měla jsem Ghí)
rovná lžička uzené papriky
půl lžičky sušeného česneku
3 lžíce nasekaných bylinek(pažitka, libeček, petrželka)
olej(nejlépe bylinkový)
sůl, mletý pepř
Instructions
1
Brambory dobře očistíme a dáme do pekáčku. Pokapeme olejem a hodně osolíme. Všechny brambory dostatečně obalíme a dáme do předem vyhřáté trouby.
2
Pečeme na 220 st. cca 35 – 40 minut. V polovině pečení brambory obrátíme. Mezitím rozpustíme máslo. Přidáme papriku, česnek, špetku soli a nasekané bylinky.
3
Brambory naservírujeme na talíř, rozmáčkneme nebo roztrhneme vidličkou a polijeme bylinkovým máslem. Můžeme ještě horké posypat dobrým strouhaným sýrem, ale není to nutné. Podáváme se salátem nebo mlékem.