share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
Mletý řízek se sýrem a jogurtem

Mletý řízek se sýrem a jogurtem

Mletý řízek se sýrem a jogurtem

Ingredients

500g mletého libového bůčku nebo plece

150g strouhaného sýru(Gouda, Eidam)

2 lžíce hustého bílého jogurtu

2 lžíce sušené smažené cibule

2 lžíce kukuřičného škrobu

cca. 50ml studeného mléka

sůl(opatrně), pepř

trojobal: vejce, hladká mouka, strouhanka, tuk na smažení

Instructions

1

Nejlépe dvě hodiny předem smícháme maso, mléko, jogurt a sůl s pepřem. Po odležení přidáme sýr a škrob. Směs pořádně prohněteme a tvoříme ploché řízečky.

2

Připravíme suroviny na obalování a řízečky obalíme v trojobalu. Rozehřejeme tuk a řízky usmažíme z obou stran dozlatova. Odkládáme na papírový ubrousek.

3

Podáváme s různě upravenými bramborami, salátem, okurkou nebo jen s chlebem. Jsou dobré teplé, ale i studené. My měli s novými bramborami a okurkovým salátem.

Categories:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X