
Mletý řízek se sýrem a jogurtem

Ingredients
500g mletého libového bůčku nebo plece
150g strouhaného sýru(Gouda, Eidam)
2 lžíce hustého bílého jogurtu
2 lžíce sušené smažené cibule
2 lžíce kukuřičného škrobu
cca. 50ml studeného mléka
sůl(opatrně), pepř
trojobal: vejce, hladká mouka, strouhanka, tuk na smažení
Instructions
1
Nejlépe dvě hodiny předem smícháme maso, mléko, jogurt a sůl s pepřem. Po odležení přidáme sýr a škrob. Směs pořádně prohněteme a tvoříme ploché řízečky.
2
Připravíme suroviny na obalování a řízečky obalíme v trojobalu. Rozehřejeme tuk a řízky usmažíme z obou stran dozlatova. Odkládáme na papírový ubrousek.
3
Podáváme s různě upravenými bramborami, salátem, okurkou nebo jen s chlebem. Jsou dobré teplé, ale i studené. My měli s novými bramborami a okurkovým salátem.
Categories:Hlavní jídla
David Vavroš