
Mletý řízek se sýrem a cuketou „Holanďan“

Ingredients
500g mletého libového bůčku nebo plece
200g strouhaného sýru – Gouda nebo Eidam
150g cukety
1 vejce
60-70ml smetany na vaření (studené)
pažitka
lžíce strouhanky – podle potřeby
Trojobal: mouka, vejce, strouhanka
olej na smažení
sůl, pepř
Instructions
1
Cuketu oloupeme, odstraníme zrníčka.
2
Nastrouháme na hrubším struhadle a lehce posolenou dáme vypotit – cca 20 minut.
3
Sýr nastrouháme taky na hrubo.
4
Maso zpracujeme se smetanou, vejcem, sýrem a kořením. Solíme opatrně, sýr i cuketa jsou slané.
5
Cuketu vymačkáme (nepotřebujeme vodu, ale dužinu).
6
Směs masa dáme vychladit do lednice.
7
Ze ztuhlé směsi tvarujeme bochánky. Obalujeme v mouce, vejcích a ve strouhance. Při tom vytvoříme plochý stejnoměrný řízek.
8
Vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a smažíme z obou stran do zlatova.
Categories:Hlavní jídla
admin