share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
Mletý řízek se sýrem a cuketou "Holanďan"

Mletý řízek se sýrem a cuketou „Holanďan“

Mletý řízek se sýrem a cuketou "Holanďan"

Ingredients

500g mletého libového bůčku nebo plece

200g strouhaného sýru – Gouda nebo Eidam

150g cukety

1 vejce

60-70ml smetany na vaření (studené)

pažitka

lžíce strouhanky – podle potřeby

Trojobal: mouka, vejce, strouhanka

olej na smažení

sůl, pepř

Instructions

1

Cuketu oloupeme, odstraníme zrníčka.

2

Nastrouháme na hrubším struhadle a lehce posolenou dáme vypotit – cca 20 minut.

3

Sýr nastrouháme taky na hrubo.

4

Maso zpracujeme se smetanou, vejcem, sýrem a kořením. Solíme opatrně, sýr i cuketa jsou slané.

5

Cuketu vymačkáme (nepotřebujeme vodu, ale dužinu).

6

Směs masa dáme vychladit do lednice.

7

Ze ztuhlé směsi tvarujeme bochánky. Obalujeme v mouce, vejcích a ve strouhance. Při tom vytvoříme plochý stejnoměrný řízek.

8

Vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a smažíme z obou stran do zlatova.

Categories:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X