share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
Medovník s povidly

Medovník s povidly



Medovník s povidly

Ingredients

400g hladké mouky

250g krupicového cukru

250g másla

3 vejce

4 lžíce medu

1 lžička jedlé sody

zakysaná smetana

povidla

100g mletých vlašských(lískových) ořechů

Krém:

300g másla

plechovka slazeného mléka

rum podle chuti

Instructions

1

Připravíme vodní lázeň a v misce na parou rozpustíme máslo, med a cukr. Mícháme do rozpuštění, ale nevaříme. Po částečném zchladnutí vmícháme mouku, sodu a nakonec zašleháme vejce, stačí metličkou.

2

Připravíme čtyři archy pečícího papíru velikosti plechu a těsto rozdělíme na přibližně stejné hromádky. Každý díl těsta rozetřeme do tenké vrstvy přibližně stejného tvaru. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st. asi 7-8 minut do zrůžovění.

3

Z upečených plátů sundáme papír a necháme vychladnout.

4

Po vychladnutí zařízneme kraje a z plátů uděláme stejně velké pláty. Odřezky schováme.

5

Připravíme krém z připravených surovin které musí mít stejnou teplotu. Krém dáme vychladit.

6

Každý plát potřeme tenkou vrstvou smetany, jen aby to udělalo takový film. Na to natřeme povidla a následně krém. Skládáme tak všechny pláty. Oddělíme trochu krému na pomazání celého dortu.

7

Odřezky rozdrolíme a smícháme s ořechy. Pomazaný dort celý ze všech stran obsypeme.

8

Hotový dort necháme vychladit a uležet.

Categories:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X