
Medovník s povidly

Ingredients
400g hladké mouky
250g krupicového cukru
250g másla
3 vejce
4 lžíce medu
1 lžička jedlé sody
zakysaná smetana
povidla
100g mletých vlašských(lískových) ořechů
Krém:
300g másla
plechovka slazeného mléka
rum podle chuti
Instructions
1
Připravíme vodní lázeň a v misce na parou rozpustíme máslo, med a cukr. Mícháme do rozpuštění, ale nevaříme. Po částečném zchladnutí vmícháme mouku, sodu a nakonec zašleháme vejce, stačí metličkou.
2
Připravíme čtyři archy pečícího papíru velikosti plechu a těsto rozdělíme na přibližně stejné hromádky. Každý díl těsta rozetřeme do tenké vrstvy přibližně stejného tvaru. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st. asi 7-8 minut do zrůžovění.
3
Z upečených plátů sundáme papír a necháme vychladnout.
4
Po vychladnutí zařízneme kraje a z plátů uděláme stejně velké pláty. Odřezky schováme.
5
Připravíme krém z připravených surovin které musí mít stejnou teplotu. Krém dáme vychladit.
6
Každý plát potřeme tenkou vrstvou smetany, jen aby to udělalo takový film. Na to natřeme povidla a následně krém. Skládáme tak všechny pláty. Oddělíme trochu krému na pomazání celého dortu.
7
Odřezky rozdrolíme a smícháme s ořechy. Pomazaný dort celý ze všech stran obsypeme.
8
Hotový dort necháme vychladit a uležet.
Categories:Moučníky
David Vavroš