
Masové kuličky s koprem na mrkvi a řapíkatém celeru

Ingredients
500g mletého vepřového masa
1 cibule najemno nakrájená
1 střední uvařená brambora(nastrouhaná najemno)
1 vejce
3-4 lžíce nasekaného čerstvého kopru
2 lžičky hořčice
cca. 50ml studené vody nebo mléka
hrst strouhanky
hladká mouka na obalení
sůl, pepř
Omáčka:
1 cibule
3 řapíky celeru
2-3 mrkve(podle velikosti)
2 lžičky mleté papriky
chilli podle chuti
sádlo
vývar
sůl, pepř
Instructions
1
Z masa a zbytku surovin řádně prohněteme směs, kterou dochutíme a necháme půl hodiny odležet. Mezitím nakrájíme mrkev, celer a cibuli na kousky.
2
Z masa utvoříme kuličky a obalíme je v mouce. V pánvi rozehřejeme sádlo a kuličky zprudka opečeme. Stačí, aby se zatáhly a vytáhneme je.
3
Do pánve přidáme cibuli, a po chvíli mrkev a celer. Zasypeme to paprikou a zalijeme trochou vývaru. Zamícháme a vrátíme kuličky. Dolijeme vývar tak, aby byl do 3/4 masa a dusíme asi 15-20 minut.
4
Po téhle době by mělo být maso propečené. Omáčku dochutíme chilli, solí nebo pepřem. Omáčka by měla být tak akorát zahuštěná, alespoň já už jsem neupravovala. Podáváme s kaší nebo rýží.
Categories:Hlavní jídla
David Vavroš