
Langoše z cukety

Ingredients
150g mladé cukety
1 smetanový jogurt 150g
200g hladké mouky
15g droždí
1/4 lžičky jedlé sody
1/2 kelímku od jogurtu vlažného mléka
špetka cukru
sůl
olej na smažení
na zdobení česnek, kečup, tatarka, sýr nebo povidla, Nutella atd.
Instructions
1
Nejdříve nastrouháme cuketu na jemno i se slupkou. Lehce posolíme a dáme do cedníku vykapat.
2
Po té cuketu ještě vymačkáme.
3
Do mléka dáme cukr a droždí a necháme vzejít kvásek.
4
V misce smícháme mouku, sůl, jogurt, sodu a cuketu. Přidáme kvásek a vymícháme těsto.
5
Nenechala jsem kynout a dělala jsem je hned. Ale dá dělat i vykynuté.
6
Na vál odebereme lžíci kousek a rukou vytvarujeme do kulata. Podsypáváme moukou.
7
Ihned vkládáme do vyšší vrstvy horkého oleje a smažíme z obou stran. Langoš se okamžitě začíná nafukovat.
8
Jsou vláčné a křupavé. Nahoru dáme co máme rádi, jsou dobré na slano i na sladko.