
Kuře na sádle s povidlovým zelím

Ingredients
3 kuřecí stehna
vrchovatá lžíce sádla
2 malé krajíčky chleba
sůl, kmín
Na zelí:
velká sklenice červeného sterilovaného zelí(možno i kysané)
1 cibule
1 brambor
1-2 lžíce povidel
kousek sádla nebo olej
cukr, ocet podle chuti
sůl, pepř
Instructions
1
Kuřecí stehna osolíme a posypeme kmínem. Do pekáčku dáme chleba, poklademe kousky sádla a položíme stehna. Lehce podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme na 180 st. cca 45-50 minut. V průběhu pečení poléváme výpekem. Před koncem pečení víko odkryjeme, zesílíme teplotu a dopečeme dozlatova.
2
Na zelí nakrájíme cibuli nadrobno a na kousku sádla ji orestujeme dozlatova. Přilijeme zelí i s nálevem, vmícháme brambor nastrouhaný najemno a vaříme doměkka. Sterilované bývá měkké, tak stačí krátce. Vmícháme povidla, začneme jednou lžíci a podle chuti přidáváme.
3
Nakonec zelí dochutíme solí nebo cukrem a octem. Podle toho jestli máme rádi sladší nebo kyselejší. Povidla chuť zelí zvýrazní. Zelí podáváme s upečenými stehny a knedlíky bramborovými nebo houskovými.
Categories:Hlavní jídla
David Vavroš