share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
Kuře na sádle s povidlovým zelím

Kuře na sádle s povidlovým zelím

Kuře na sádle s povidlovým zelím

Ingredients

3 kuřecí stehna

vrchovatá lžíce sádla

2 malé krajíčky chleba

sůl, kmín

Na zelí:

velká sklenice červeného sterilovaného zelí(možno i kysané)

1 cibule

1 brambor

1-2 lžíce povidel

kousek sádla nebo olej

cukr, ocet podle chuti

sůl, pepř

Instructions

1

Kuřecí stehna osolíme a posypeme kmínem. Do pekáčku dáme chleba, poklademe kousky sádla a položíme stehna. Lehce podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme na 180 st. cca 45-50 minut. V průběhu pečení poléváme výpekem. Před koncem pečení víko odkryjeme, zesílíme teplotu a dopečeme dozlatova.

2

Na zelí nakrájíme cibuli nadrobno a na kousku sádla ji orestujeme dozlatova. Přilijeme zelí i s nálevem, vmícháme brambor nastrouhaný najemno a vaříme doměkka. Sterilované bývá měkké, tak stačí krátce. Vmícháme povidla, začneme jednou lžíci a podle chuti přidáváme.

3

Nakonec zelí dochutíme solí nebo cukrem a octem. Podle toho jestli máme rádi sladší nebo kyselejší. Povidla chuť zelí zvýrazní. Zelí podáváme s upečenými stehny a knedlíky bramborovými nebo houskovými.

Categories:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X