share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
Kulajda s hlívou

Kulajda s hlívou

Kulajda s hlívou

Ingredients

300-400g hlívy ústřičné

4 brambory

2 šalotky

máslo

150-200ml smetany na šlehání

2 lžíce zakysané smetany

kuřecí vývar nebo voda

2 lžíce hladké mouky

bobkový list

4 kuličky nového koření

ocet a cukr podle chuti

čerstvý kopr

1 vejce na hniličku na porci

sůl

Instructions

1

Rozpustíme máslo a šalotku s hlívou krátce orestujeme.

2

Přilijeme vývar, přidáme nakrájené brambory a koření. Vaříme do změknutí brambor.

3

Odebereme asi tři lžíce vývaru, které smícháme se šlehačkou a moukou. Přilijeme do polévky (nejlépe přes sítko) a provaříme.

4

Před koncem vaření vmícháme zakysanku, dochutíme podle chuti cukrem a octem. Úplně nakonec přidáme nasekaný kopr a odstavíme.

5

Na každou porci na talíři servírujeme vejce na hniličku a zdobíme snítkou kopru.

Categories:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X