
Kulajda s hlívou

Ingredients
300-400g hlívy ústřičné
4 brambory
2 šalotky
máslo
150-200ml smetany na šlehání
2 lžíce zakysané smetany
kuřecí vývar nebo voda
2 lžíce hladké mouky
bobkový list
4 kuličky nového koření
ocet a cukr podle chuti
čerstvý kopr
1 vejce na hniličku na porci
sůl
Instructions
1
Rozpustíme máslo a šalotku s hlívou krátce orestujeme.
2
Přilijeme vývar, přidáme nakrájené brambory a koření. Vaříme do změknutí brambor.
3
Odebereme asi tři lžíce vývaru, které smícháme se šlehačkou a moukou. Přilijeme do polévky (nejlépe přes sítko) a provaříme.
4
Před koncem vaření vmícháme zakysanku, dochutíme podle chuti cukrem a octem. Úplně nakonec přidáme nasekaný kopr a odstavíme.
5
Na každou porci na talíři servírujeme vejce na hniličku a zdobíme snítkou kopru.
Categories:Polévky
David Vavroš