
Krůtí paštika s chilli

Ingredients
500g krůtích očištěných jater
100g uzené slaniny
1 větší cibule
3-4 stroužky česneku
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce másla
50ml smetany 31%
1 lžička uzené papriky
1-2 chilli papričky(podle velikosti a chuti)
3 kuličky nového koření
3-4 kuličky jalovce
1-2 hrsti mandlových plátků
trošku vývaru nebo vody
sůl, pepř
Instructions
1
Slaninu nakrájenou na kostičky necháme vyškvařit. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Až cibule zesklovatí přidáme nakrájená játra. Když játra zbělají, přidáme papriku a protlak.
2
Restujeme cca dvě minuty a lehce podlijeme vývarem. Přidáme sladké chilli, koření a nakrájené chilli podle chuti. Dusíme 5-7 minut. Směs necháme trochu zchladnout.
3
Vytáhneme koření a přidáme máslo a smetanu. Dochutíme solí, pepřem a směs rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Vmícháme mandle a necháme vychladit. Uchováváme v uzavíratelné krabičce.
Categories:Předkrmy
David Vavroš