
Krkovice v marinádě z jablečného džusu

Ingredients
2 hrubší krkovice
marináda:
80ml 100% jablečného džusu
lžíce dijonské hořčice
3-4 lžíce kvalitní sojové omáčky
1 cibule na klínky
lžička mletého česneku
1/2 lžičky hnědého cukru
lžička solamylu
špetka chilli
olej na opečení
sůl, pepř
Instructions
1
Krkovičku omyjeme, osušíme a okraje nařízneme. Osolíme a opepříme.
2
Smícháme marinádu do které maso s cibulí namočíme. Necháme uležet nejméně dvě hodiny, ideálně na 24 hodin.
3
Rozpálíme olej a maso zprudka opečeme z obou stran. Lehce podlijeme vodou a dusíme do měkka.
4
Hotové vytáhneme a zabalíme na pár minut do alobalu. Mezitím vlijeme zbytek marinády i s cibulí do výpeku a necháme povařit. Pokud omáčka zhoustne moc zředíme vodou a dochutíme.
5
Příloha je vhodná dušená zelenina nebo různě upravené brambory.
Categories:Hlavní jídla
David Vavroš