
Krkovice pečená s bramborami a mrkví v rukávu

Ingredients
500g krkovice
600g brambor
1 velká cibule
1 velká mrkev
4 lžíce oleje
2-3 lžíce vody
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce hrubozrnné hořčice
3-4 stroužky utřeného česneku
1 lžička mleté papriky
šťáva z půlky citronu
sůl, pepř
rukáv na pečení
https://www.tescoma.cz/rukav-na-peceni-delicia
https://www.tescoma.cz/rukav-na-peceni-delicia
Instructions
1
Nejdříve smícháme směs z oleje, hořčice a zbytku surovin. Maso nakrájíme na větší kostky, oloupané brambory na čtvrtky a cibuli s mrkví na kolečka.
2
Zeleninu a maso dáme do větší mísy, přidáme namíchanou směs a vše dobře promícháme. Rukáv ustřihneme v potřebné velikosti a na jednom konci stáhneme upínacím páskem.
3
Všechnu směs přendáme do rukávu tak, aby byla v jedné vrstvě. Sepneme druhou stranu, jehlou uděláme 4 dírky a dáme do vhodného pekáče.
4
Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. a pečeme zhruba hodinu. Nemusíme si toho všímat. Po hodině opatrně shora nařízneme a rozevřeme. Zesílíme teplotu a dopečeme na barvu.
Categories:Hlavní jídla
David Vavroš