Konfitovaný bůček


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
600-700g bůčku
5-6 stroužků česneku
cca. 500g rozpuštěného sádla
snítka rozmarýnu
drcený kmín
Nálev: na 1000ml vody 40g soli
Pracovní postup
1
Den předem svaříme vodu se solí a necháme vychladnout.
2
Bůček nakrájíme na větší kostky a naložíme do nálevu na 24 hodin.
3
Před pečením maso opláchneme čistou vodou a osušíme.
4
Připravíme pekáček s poklicí. Bůček promícháme s nakrájeným česnekem a kmínem.
5
Uložíme do pekáčku, přidáme rozmarýn a zalijeme sádlem tak, aby bylo vše zalité.
6
Přiklopený pekáček dáme do předehřáté trouby na 120 st. Pečeme 4-5 hodin do úplného změknutí.
7
Poté opatrně slijeme sádlo a necháme ho v pekáčku jen tak do poloviny masa.
8
Troubu zesílíme na 230 st. a dopečeme dozlatova, můžeme poprášit mletou paprikou. Maso přeléváme výpekem.
9
Upečené maso podáváme se špenátem nebo se zelím a knedlíky.
10
Poznámka:
Zbylé sádlo necháme ztuhnout a uložíme do lednice. Použijeme jej do zelí, pod maso nebo třeba na namazání chleba, sypaný cibulí.
Na knedlíky a špenát je odkaz tady