
Kohout v zelenině

Ingredients
mladý kohout naporcovaný na díly
100g cibule
mrkev
petržel
1/4 celeru
1/2 hrnku mraženého hrášku
1 paprika
2 stroužky česneku
200ml světlého piva
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíce hrubozrnné hořčice
lžíce sádla
tymián
Na vývar:
droby
křídla a odřezky z kohouta
kořenová zelenina
malá cibule
libeček
bobkový list
sůl, pepř
Instructions
1
Nejdříve dáme vařit vývar, dáme vody jen tak, aby vše bylo zalité a vaříme cca hodinku. Na sádle vyškvaříme slaninu, přidáme pokrájenou cibuli na kousky a po chvíli i česnek.
2
Zeleninu nakrájíme na kousky a přidáme k cibuli. Podlijeme pivem a necháme chvíli odvařit. Vmícháme protlak a hořčici. Vložíme nasolené porce kohouta, tymián a podlijeme vývarem.
3
Pekáč přikryjme a pečeme na 170 st. do měkka. Během pečení podle potřeby podléváme a poléváme maso. Před koncem pečení odebereme cca polovinu zeleniny s výpekem a promixujeme.
4
Do zbylého výpeku přidáme hrášek a rozmixovanou omáčku. Vše pečeme dalších cca 6-8 minut. Omáčku dochutíme a podáváme s bramborovou kaší nebo rýži.
Categories:Hlavní jídla
David Vavroš