share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
Kohout v zelenině

Kohout v zelenině

Kohout v zelenině

Ingredients

mladý kohout naporcovaný na díly

100g cibule

mrkev

petržel

1/4 celeru

1/2 hrnku mraženého hrášku

1 paprika

2 stroužky česneku

200ml světlého piva

2 lžíce rajského protlaku

1 lžíce hrubozrnné hořčice

lžíce sádla

tymián

Na vývar:

droby

křídla a odřezky z kohouta

kořenová zelenina

malá cibule

libeček

bobkový list

sůl, pepř

Instructions

1

Nejdříve dáme vařit vývar, dáme vody jen tak, aby vše bylo zalité a vaříme cca hodinku. Na sádle vyškvaříme slaninu, přidáme pokrájenou cibuli na kousky a po chvíli i česnek.

2

Zeleninu nakrájíme na kousky a přidáme k cibuli. Podlijeme pivem a necháme chvíli odvařit. Vmícháme protlak a hořčici. Vložíme nasolené porce kohouta, tymián a podlijeme vývarem.

3

Pekáč přikryjme a pečeme na 170 st. do měkka. Během pečení podle potřeby podléváme a poléváme maso. Před koncem pečení odebereme cca polovinu zeleniny s výpekem a promixujeme.

4

Do zbylého výpeku přidáme hrášek a rozmixovanou omáčku. Vše pečeme dalších cca 6-8 minut. Omáčku dochutíme a podáváme s bramborovou kaší nebo rýži.

Categories:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X