
Kapr na citronovém másle a kmínu

Ingredients
3 porce z kapra
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
citron
hladká mouka
lžička mleté papriky
petželka
sůl, kmín
Instructions
1
Omytou rybu pokapeme citronem, osolíme a posypeme kmínem. Necháme chvíli uležet.
2
Jednu lžíci změklého másla smícháme s nakrájenou petrželí a pár kapkami z citronu. Porce ryby obalíme v mouce s paprikou. Přebytečnou mouku oklepeme.
3
Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme kolečko z citronu a porce ryby kůží dolů. Opékáme cca 5 minut z každé strany (podle velikosti porcí) do zlatova. Po otočení kapra dáme na každou rybu kousek másla s petrželí a necháme rozpustit. Podáváme s vařeným bramborem.
Categories:Hlavní jídla
David Vavroš