share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

Ingredients

rybí hlavy alespoň pět – čím více tím lépe

rybí odřezky

rybí vnitřnosti

1 celer

2 mrkve

petržel

cibule

celý pepř

máslo (pravé)

100ml sladké smetany

starší rohlíky nakrájené na kostky a osmažené na másle,

hladká mouka

Instructions

1

Očistíme hlavy a zeleninu.

2

Na lžíci másla orestujeme nakrájenou zeleninu. Zalijeme studenou vodou a přidáme hlavy a odřezky. Vody dáváme jen tolik, aby byly hlavy potopené.

3

Osolíme a dáme koření. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a pomalu táhneme asi 45 minut.

4

Po uvaření polévku scedíme přes husté sítko a dáme znovu pomalu táhnout a redukovat asi 2 hodiny. Chuť se hodně zvýrazní.

5

Z másla a mouky uděláme jíšku a zalijeme ji části odebraného vývaru. Přidáme k polévce a povaříme 30 minut.

6

Mezitím uvaříme mlíčí (jikry u nás ne) do měkka.

7

Z hlav obereme libové maso a mlíčí i vývarem dáme do polévky. Dochutíme, přidáme smetanu a společně chvíli povaříme. Podáváme s opečenými rohlíky.

8

Pozn, U nás zeleninu dáváme jen do vývaru, do polévky už jen maso a mlíčí.

Categories:

    • Eva
    • 18.12.2017
    Odpovědět

    Dělám ji skoro stejně, akorát jikry můžu a do hotové polévky dávám i kořenovou zeleninku podušenou zvlášť na másle. Takže se už neskutečně na ni těším.

      • miladka
      • 12.2.2019
      Odpovědět

      Díky za zprávu..:)

    • Ivona
    • 30.11.2019
    Odpovědět

    Rada zkusim ale myslim ze tady v Canade nesezenu mlici ani jikry. Musi byt bez toho ackoliv to mam rada ( mela)

      • miladka
      • 2.12.2019
      Odpovědět

      To je škoda, ale i tak bude dobrá..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X