
Jemná rybí polévka

Ingredients
rybí hlavy alespoň pět – čím více tím lépe
rybí odřezky
rybí vnitřnosti
1 celer
2 mrkve
petržel
cibule
celý pepř
máslo (pravé)
100ml sladké smetany
starší rohlíky nakrájené na kostky a osmažené na másle,
hladká mouka
Instructions
1
Očistíme hlavy a zeleninu.
2
Na lžíci másla orestujeme nakrájenou zeleninu. Zalijeme studenou vodou a přidáme hlavy a odřezky. Vody dáváme jen tolik, aby byly hlavy potopené.
3
Osolíme a dáme koření. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a pomalu táhneme asi 45 minut.
4
Po uvaření polévku scedíme přes husté sítko a dáme znovu pomalu táhnout a redukovat asi 2 hodiny. Chuť se hodně zvýrazní.
5
Z másla a mouky uděláme jíšku a zalijeme ji části odebraného vývaru. Přidáme k polévce a povaříme 30 minut.
6
Mezitím uvaříme mlíčí (jikry u nás ne) do měkka.
7
Z hlav obereme libové maso a mlíčí i vývarem dáme do polévky. Dochutíme, přidáme smetanu a společně chvíli povaříme. Podáváme s opečenými rohlíky.
8
Pozn, U nás zeleninu dáváme jen do vývaru, do polévky už jen maso a mlíčí.
Categories:Polévky
David Vavroš
Dělám ji skoro stejně, akorát jikry můžu a do hotové polévky dávám i kořenovou zeleninku podušenou zvlášť na másle. Takže se už neskutečně na ni těším.
Díky za zprávu..:)
Rada zkusim ale myslim ze tady v Canade nesezenu mlici ani jikry. Musi byt bez toho ackoliv to mam rada ( mela)
To je škoda, ale i tak bude dobrá..