
Jemná bramborová kaše s ricottou a pórkem

Ingredients
500-600g brambor
1 pórek nebo na půl s jarní cibulkou
2 lžíce ricotty – cca 1/2 kelímku
2 lžíce másla
100-150ml horkého mléka
sůl
Instructions
1
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Mezitím nakrájíme pórek na tenká kolečka.
2
1 lžíci másla rozehřejeme a pórek (trochu odebereme na ozdobu) krátce podusíme. Uvařené brambory scedíme, malinko vody necháme na dně.
3
Do horkých brambor přidáme podušený pórek, ricottu, mléko a druhou lžíci másla. Společně vyšleháme do hladka. Mléko přiléváme postupně podle potřeby a jakou chceme mít konzistenci. Kaše je hodně jemná a chutná.
Categories:Přílohy
David Vavroš