Jablková buchta s čokoládou


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
500 g jablek nastrouhaných na hrubo
300 g polohrubé mouky
150-200 g cukru (podle kyselosti jablek)
2 vejce
150 g rozpuštěného másla nebo Hery
100-150 ml mléka
60 g hořké čokolády
2 lžíce mletých ořechů
2 lžíce kakaa
1 lžíce rumu
1 prášek do pečiva
1 lžička skořice
špetka soli
Poleva:
100 g hořké nebo mléčné čokolády 2
00 g zakysané smetany
plátky mandlí
Pracovní postup
1
Mléko ohřejeme a rozpustíme v něm čokoládu, nesmí vařit. Smícháme mouku se všemi sypkými surovinami. Přidáme jablka, máslo, mléko, vejce a rum.
2
Vše pořádně promícháme. Těsto by mělo být polotekuté. Připravíme vyšší plech (30x40) s pečícím papírem.
3
Těsto na plech nalijeme a uhladíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st. asi 30-35 minut. Na polevu rozpustíme nad parou čokoládu a smícháme se smetanou.
4
Polevu natíráme na zchladlou buchtu a posypeme mandlemi. Necháme chvíli ztuhnout a nakrájíme na porce.