
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku

Ingredients
malá hlávka zelí
150g anglické slaniny
5 středních brambor
kelímek smetany na vaření
1 cibule
sůl, kmín
kuličky:
400g mletého vepřového masa
1 vejce
2 lžíce strouhanky
2 šalotky nakrájené na jemno
lžička hořčice
lžička mleté papriky
mletý kmín
sůl, pepř
Instructions
1
Nejprve nakrájíme zelí a cibuli na proužky.
2
Obojí dáme do pekáčku, přidáme sůl a kmín, promícháme a necháme odpočinout.
3
Mezitím oloupeme a nakrájíme brambory na větší kousky a slaninu na kostičky.
4
Maso smícháme se všemi surovinami a dochutíme. Párkrát ho vezmeme do ruky a silou s ním plácneme do misky, pěkně se spojí.
5
Mokrýma rukama utvoříme kuličky.
6
Brambory osolíme a smícháme se zelím. Mezi ně nastrkáme kuličky masa.
7
Posypeme to slaninou a zalijeme smetanou.
8
Pekáč přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 200 st. Pečeme asi 40-45 minut.
9
Potom odkryjeme a dopečeme na barvu. V polovině pečení kuličky obrátíme.
Doporučuji namíchat trochu oleje s paprikou a občas kuličky lehce potřít. Hotový pokrm promícháme a můžeme podávat.
Doporučuji namíchat trochu oleje s paprikou a občas kuličky lehce potřít. Hotový pokrm promícháme a můžeme podávat.
Categories:Hlavní jídla
David Vavroš