
Grilovaná panenka na hráškovém pyré

Ingredients
hrubší medailonky z panenky
chilli olej
utřený česnek
sůl, pepř
kousek másla
Na pyré:
300g mraženého hrášku
2 brambory
2-3 stroužky česneku
horká smetana
máslo
sůl
Instructions
1
Maso lehce roztlačíme dlaní.
2
Vetřeme česnek a zakápneme olejem.
3
Necháme uležet, nejlépe do druhého dne.
4
Půl hodiny před přípravou maso z lednice vytáhneme.
5
Dáme společně vařit nakrájené brambory s hráškem a solí do měkka.
6
Suchou grilovací pánev rozpálíme. Maso opečeme z každé strany cca 2 minuty, podle velikosti medailonků.
7
Hotové maso odložíme, osolíme a opepříme.
8
Necháme cca 5 minut odležet.
9
Uvařený hrášek s brambory rozmixujeme ponorným mixérem s máslem a smetanou do hladka.
Categories:Hlavní jídla
admin