Domácí bujón


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
4 kuřecí skelety i s křídly(klidně i více)
4 větší morkové kosti
3 mrkve
3 petržele
1 celer
2 cibule
5 stroužků česneku
1/2 pórku
10 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
5 bobkových listů
libeček
lžíce soli
Pracovní postup
1
Skelety, kosti, očištěnou zeleninu (cibuli i se slupkou) a koření zalijeme cca 4 litry studené vody. Přivedeme k varu a postupně odstraňujeme vysráženou pěnu.
2
Vývar necháme opravdu mírně probublávat cca 4 hodiny. Poté vývar scedíme, necháme bublat a pomalu redukovat na cca 600-700ml, až bude hustý.
Pak silný vývar přelijeme do tvořítek na led a dáme do mrazáku. Nebo ztuhlé nakrájíme na kostky a zamrazíme. Pak použijeme jako obyčejný koupený bujón.