
Cibulačka – omáčka s bramborami a vejci

Ingredients
3 větší cibule
4-5 velkých brambor
lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce zakysané smetany
lžička mleté papriky
cca 750ml masového vývaru
mléko dle potřeby
5 kuliček nového koření, sůl, pepř
vařená vejce k podávání
Instructions
1
Cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme na másle. Když začne zlátnout, vmícháme papriku a mouku. Chvíli restujeme a zalijeme větší části vývaru.
2
Když omáčka zhoustne, promixujeme ji ponorným mixérem. Zředíme podle potřeby, může zůstat řidší a vložíme brambory nakrájené na větší kostky.
3
Přidáme koření, sůl a vaříme cca 20 minut. Musíme občas promíchávat, aby se omáčka nepřichytla. Odebereme trochu omáčky a smícháme se smetanou.
4
Směs promícháme a přidáme do omáčky. Omáčku už jen krátce prohřejeme a dochutíme. Podáváme s vařenými vejci, vařeným hovězím masem, nebo opečenou uzeninou.
5
Poznámka
Mléko je tam proto, když pochybí vývar, nahradí se zbytek mlékem. Množství vývaru je orientační, mně stačilo, mléka jsem přidala trochu.
Mléko je tam proto, když pochybí vývar, nahradí se zbytek mlékem. Množství vývaru je orientační, mně stačilo, mléka jsem přidala trochu.
Categories:Hlavní jídla
miladka