share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
cibulačka

Cibulačka – omáčka s bramborami a vejci

cibulačka

Ingredients

3 větší cibule

4-5 velkých brambor

lžíce másla

2 lžíce hladké mouky

2 lžíce zakysané smetany

lžička mleté papriky

cca 750ml masového vývaru

mléko dle potřeby

5 kuliček nového koření, sůl, pepř

vařená vejce k podávání

Instructions

1

Cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme na másle. Když začne zlátnout, vmícháme papriku a mouku. Chvíli restujeme a zalijeme větší části vývaru.

2

Když omáčka zhoustne, promixujeme ji ponorným mixérem. Zředíme podle potřeby, může zůstat řidší a vložíme brambory nakrájené na větší kostky.

3

Přidáme koření, sůl a vaříme cca 20 minut. Musíme občas promíchávat, aby se omáčka nepřichytla. Odebereme trochu omáčky a smícháme se smetanou.

4

Směs promícháme a přidáme do omáčky. Omáčku už jen krátce prohřejeme a dochutíme. Podáváme s vařenými vejci, vařeným hovězím masem, nebo opečenou uzeninou.

5

Poznámka
Mléko je tam proto, když pochybí vývar, nahradí se zbytek mlékem. Množství vývaru je orientační, mně stačilo, mléka jsem přidala trochu.

Categories:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X