
Česnekové halušky s uzeným masem a cibulovým zelím

Ingredients
3 větší brambory (cca. 500g)
4 stroužky utřeného česneku
2 vejce
200g polohrubé mouky
200g uzené krkovice
hrnek překrájeného kysaného zelí
3 cibule
sádlo podle potřeby
sůl, pepř
Instructions
1
Brambory nastrouháme najemno. Po chvíli vymačkáme část vody, přidáme česnek, sůl, pepř, vejce a mouku. Zpracujeme lehce tužší těsto.
2
Zaváříme do osolené vařící vody přes haluškovač, nebo těsto odkrajujeme lžičkou.
3
Když halušky vyplavou, scedíme a propláchneme je studenou vodou.
4
Nakrájenou cibuli a kostky uzeného usmažíme do zlatavé barvy. Přisypeme zelí a společně opékáme cca 3-5 minut.
5
Promícháme společně s haluškami a prohřejeme. Dochutíme a na talíři můžeme sypat strouhaným sýrem, ale není to nutné.
Categories:Hlavní jídla
David Vavroš