share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
Česnekové halušky s uzeným masem a cibulovým zelím

Česnekové halušky s uzeným masem a cibulovým zelím

Česnekové halušky s uzeným masem a cibulovým zelím

Ingredients

3 větší brambory (cca. 500g)

4 stroužky utřeného česneku

2 vejce

200g polohrubé mouky

200g uzené krkovice

hrnek překrájeného kysaného zelí

3 cibule

sádlo podle potřeby

sůl, pepř

Instructions

1

Brambory nastrouháme najemno. Po chvíli vymačkáme část vody, přidáme česnek, sůl, pepř, vejce a mouku. Zpracujeme lehce tužší těsto.

2

Zaváříme do osolené vařící vody přes haluškovač, nebo těsto odkrajujeme lžičkou.

3

Když halušky vyplavou, scedíme a propláchneme je studenou vodou.

4

Nakrájenou cibuli a kostky uzeného usmažíme do zlatavé barvy. Přisypeme zelí a společně opékáme cca 3-5 minut.

5

Promícháme společně s haluškami a prohřejeme. Dochutíme a na talíři můžeme sypat strouhaným sýrem, ale není to nutné.

Categories:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X