
Červený Coleslaw s řízky na jižanský způsob

Ingredients
malá hlávka červeného zelí
2 mrkve
1 cibule
kousek celeru
100g majonézy
100g jogurtu(měla jsem farmářský)
2 lžíce oleje
1-2 lžíce vinného octu
cukr
sůl, čerstvě mletý pepř
—
2 kuřecí prsa(měla jsem velké od farmářů)
1 lžíce sladké papriky
1 lžička sušeného česneku
1 lžička sušeného tymiánu
kajenský pepř , mletý pepř
200 ml podmáslí nebo kefíru
Instructions
1
Na obalení: hladká mouka, mletá paprika,, sezamové semínko (nemusí být), špetka kajenského pepře, olej na smažení
2
Zelí nakrájíme na tenké proužky, cibuli nadrobno a mrkev s celerem nastrouháme nahrubo. Do větší mísy připravíme zálivku z majonézy, jogurtu, octu, cukru a pepře. Zelí osolíme, zakápneme olejem a promačkáme. Po chvíli smícháme se zálivkou a necháme uležet.
3
Prsa nakrájíme na tenčí plátky a osolíme. Dáme je do mísy a přidáme všechno koření a po zamíchání přidáme podmáslí. Vše promícháme a necháme minimálně dvě hodiny uležet.
4
Poté smícháme mouku s paprikou a pepřem. Řízky obalíme v mouce a smažíme dozlatova. Podáváme se salátem.
Categories:Hlavní jídla
David Vavroš