share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
Černá omáčka k vánočce

Černá omáčka k vánočce



Černá omáčka k vánočce

Ingredients

200g sušených švestek bez pecek

3 lžíce rozinek

3 lžíce nasekaných ořechů

3 lžíce nasekaných mandlí

2-3 lžíce povidel

perník na strouhání

cukr podle chuti

vanilkový cukr

kousek celé skořice

4-5 hřebíčku

badyán, 500-600 ml vody

špetka soli

Instructions

1

Švestky nakrájíme na menší kousky a dáme vařit s kořením do vody.

2

Po asi 10 minutách přidáme mandle, ořechy, cukr, povidla a rozinky. Vaříme do měkka.

3

Před koncem vaření přidáme nastrouhaný perník a pár kapek rumu. Perník přidáváme postupně až do požadované hustoty.

4

Omáčku podáváme s vánočkou, jak teplou, ale je dobrá i studená.
U nás se podávala jako první chod štědrovečerní večeře. Množství surovin berte jako orientační, to si upravte podle svých chutí. Někdo přidává sušené ovoce, možnosti jsou různé.

Categories:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X