
Celerové zelí

Ingredients
1/2 okrájeného celeru cca. 300-400g
100g uzeného bůčku
velká cibule
citronová šťáva
2 rovné lžíce mouky
sádlo podle potřeby
kmín
sůl
cukr
ocet
Instructions
1
Celer nastrouháme na hrubším struhadle a zastříkneme citronem.
2
Podlijeme vodou, ale jen pod povrch celeru. Osolíme a přidáme kmín.
3
Vaříme 5-8 minut.
4
Mezitím nakrájíme cibuli a bůček na kostičky. Je-li bůček moc libový, přimastíme sádlem a dáme roztopit.
5
Přisypeme cibuli a smažíme do zlaté barvy. Přidáme mouku a uděláme jíšku.
6
Přimícháme ji k celeru a necháme povařit.
7
Dochutíme jako klasické zelí, cukrem a octem podle chuti.
8
Podáváme k jídlům, kde se hodí klasické zelí.
Categories:Přílohy
admin