share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
Celerové zelí

Celerové zelí

Celerové zelí

Ingredients

1/2 okrájeného celeru cca. 300-400g

100g uzeného bůčku

velká cibule

citronová šťáva

2 rovné lžíce mouky

sádlo podle potřeby

kmín

sůl

cukr

ocet

Instructions

1

Celer nastrouháme na hrubším struhadle a zastříkneme citronem.

2

Podlijeme vodou, ale jen pod povrch celeru. Osolíme a přidáme kmín.

3

Vaříme 5-8 minut.

4

Mezitím nakrájíme cibuli a bůček na kostičky. Je-li bůček moc libový, přimastíme sádlem a dáme roztopit.

5

Přisypeme cibuli a smažíme do zlaté barvy. Přidáme mouku a uděláme jíšku.

6

Přimícháme ji k celeru a necháme povařit.

7

Dochutíme jako klasické zelí, cukrem a octem podle chuti.

8

Podáváme k jídlům, kde se hodí klasické zelí.

Categories:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X