share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
Celerové halušky

Celerové halušky se slaninou

Celerové halušky

Ingredients

200g jemně nastrouhaného celeru

1 vejce

100-120ml mléka

5-6 lžic hladké mouky

sůl

120-150g anglické slaniny
1 cibule
sádlo podle potřeby
čerstvě mletý pepř

Instructions

1

Smícháme celer, vejce, sůl a mléko. Přidáváme postupně mouku, až vznikne polotuhé těsto jako na klasické halušky. Nakrájenou slaninu a cibuli opečeme do zlatova.

Do vroucí osolené vody těsto protlačíme přes haluškovač. Když vyplavou, scedíme je a hned je promícháme s připravenou opečenou slaninou. Posypeme čerstvě mletým pepřem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X