share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
Bůček předem vařený a pečený

Bůček předem vařený a pečený

Bůček předem vařený a pečený

Ingredients

1 kg bůčku s kůží

1 cibule

4 stroužky česneku

10 kuliček celého pepře

5 kuliček nového koření

2 bobkové listy

na potírání:

2 lžíce oleje

1 lžíce medu

1 lžíce sójové omáčky

2 lžičky hořčice

1/2 lžičky sladké papriky

1/2 lžičky sušeného česneku

1/2 lžičky pálivé papriky

sůl + pepř

Instructions

1

Maso omyjeme a dáme vařit do hodně vroucí vody s kořením. Vaříme cca 20 minut a ztlumíme na asi 90 st a dovaříme cca hodinu a půl až dvě. Záleží na mase, mělo by být měkké.. Maso necháme ve vývaru asi půl hodiny a vytáhneme.

2

Mezitím smícháme směs na potření. Kůži na mase nakrojíme do čtverečků a potřeme mašlovačkou připravenou směsí. Maso dáme do pekáčku, podlijeme vývarem z masa a dáme do předem vyhřáté trouby na 220 st.

3

Pečeme přibližně 30-40 minut do zlatova a do křupava.
Průběžně potíráme marinádou a poléváme výpekem. Měkké maso vytáhneme, zabalíme do alobalu a necháme 10-15 minut odpočinout.

4

Podáváme teplé se zelím a knedlíky, nebo po studenu s chlebem

5

Poznámka:
Při vaření bůčku můžeme dát do vody i kořenovou zeleninu. Bude z toho výborný vývar. Jen po vytažení masa ho necháme zchladnout a sebereme přebytečný tuk. Zbude nám výborný základ na jakoukoliv polévku nebo omáčku. Množství surovin je orientační, dochucení záleží na vlastní chuti.

Categories:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X