
Bůček předem vařený a pečený

Ingredients
1 kg bůčku s kůží
1 cibule
4 stroužky česneku
10 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
na potírání:
2 lžíce oleje
1 lžíce medu
1 lžíce sójové omáčky
2 lžičky hořčice
1/2 lžičky sladké papriky
1/2 lžičky sušeného česneku
1/2 lžičky pálivé papriky
sůl + pepř
Instructions
1
Maso omyjeme a dáme vařit do hodně vroucí vody s kořením. Vaříme cca 20 minut a ztlumíme na asi 90 st a dovaříme cca hodinu a půl až dvě. Záleží na mase, mělo by být měkké.. Maso necháme ve vývaru asi půl hodiny a vytáhneme.
2
Mezitím smícháme směs na potření. Kůži na mase nakrojíme do čtverečků a potřeme mašlovačkou připravenou směsí. Maso dáme do pekáčku, podlijeme vývarem z masa a dáme do předem vyhřáté trouby na 220 st.
3
Pečeme přibližně 30-40 minut do zlatova a do křupava.
Průběžně potíráme marinádou a poléváme výpekem. Měkké maso vytáhneme, zabalíme do alobalu a necháme 10-15 minut odpočinout.
Průběžně potíráme marinádou a poléváme výpekem. Měkké maso vytáhneme, zabalíme do alobalu a necháme 10-15 minut odpočinout.
4
Podáváme teplé se zelím a knedlíky, nebo po studenu s chlebem
5
Poznámka:
Při vaření bůčku můžeme dát do vody i kořenovou zeleninu. Bude z toho výborný vývar. Jen po vytažení masa ho necháme zchladnout a sebereme přebytečný tuk. Zbude nám výborný základ na jakoukoliv polévku nebo omáčku. Množství surovin je orientační, dochucení záleží na vlastní chuti.
Při vaření bůčku můžeme dát do vody i kořenovou zeleninu. Bude z toho výborný vývar. Jen po vytažení masa ho necháme zchladnout a sebereme přebytečný tuk. Zbude nám výborný základ na jakoukoliv polévku nebo omáčku. Množství surovin je orientační, dochucení záleží na vlastní chuti.
Categories:Hlavní jídla
David Vavroš