
Bůček pečený v sáčku a pomalu

Ingredients
750 g bůčku
3 cibule
6 stroužků česneku
150-200ml piva
2 lžíce oleje
lžíce dijonské hořčice
chilli pasta
uzená paprika
kmín sůl, pepř
sáček na pečení
Instructions
1
Omytý a osušený bůček na kůži nařízneme na čtverečky.
2
Z oleje, hořčice, 3 utřených česneků a koření zamícháme směs na potření.
Maso ze všech stran osolíme a důkladně vetřeme připravenou směs. Necháme nejméně hodinu odležet. Nejlépe přes noc.
Maso ze všech stran osolíme a důkladně vetřeme připravenou směs. Necháme nejméně hodinu odležet. Nejlépe přes noc.
3
Do sáčku dáme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme maso, nalijeme pivo a uzavřeme. Dáme do pekáčku a uděláme 2-3 malé dírky. Pečeme 15 minut na 200 st.
4
Poté teplotu stáhneme na 160 st. a pečeme cca 2-2.5 hodiny. Sáček ze začátku přikryjeme alobalem, aby se shora maso nepřipékalo.
5
Před koncem pečení sáček rozřízneme a dopečeme do křupava
Categories:Hlavní jídla
David Vavroš