share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
Bůček pečený v sáčku a pomalu

Bůček pečený v sáčku a pomalu

Bůček pečený v sáčku a pomalu

Ingredients

750 g bůčku

3 cibule

6 stroužků česneku

150-200ml piva

2 lžíce oleje

lžíce dijonské hořčice

chilli pasta

uzená paprika

kmín sůl, pepř

sáček na pečení

Instructions

1

Omytý a osušený bůček na kůži nařízneme na čtverečky.

2

Z oleje, hořčice, 3 utřených česneků a koření zamícháme směs na potření.
Maso ze všech stran osolíme a důkladně vetřeme připravenou směs. Necháme nejméně hodinu odležet. Nejlépe přes noc.

3

Do sáčku dáme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme maso, nalijeme pivo a uzavřeme. Dáme do pekáčku a uděláme 2-3 malé dírky. Pečeme 15 minut na 200 st.

4

Poté teplotu stáhneme na 160 st. a pečeme cca 2-2.5 hodiny. Sáček ze začátku přikryjeme alobalem, aby se shora maso nepřipékalo.

5

Před koncem pečení sáček rozřízneme a dopečeme do křupava

Categories:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X