
Bůček na asijský způsob
Recept pro ty co mají rádi chuť lehce nasládlou a přitom pikantní.

Ingredients
500-600g bůčku
3-4 stroužky utřeného česneku
4 lžíce kvalitní sojové omáčky
rovná lžička mletého zázvoru (nebo podle chuti)
1/2 lžičky skořice
špetka kajenského pepře
rovná lžíce hnědého cukru
2 lžíce octu, sůl
sezamové semínko na posyp
Instructions
1
Hodně ztuhlé maso nakrájíme na asi 1 cm plátky. Ze zbývajících surovin smícháme marinádu. Začneme sojovkou a přidáváme ode všeho raději méně a postupně přidáváme do požadované chuti.
2
Maso v marinádě důkladně obalíme a dáme na 24 hodin do lednice. Ukládáme na jednotlivé na plech s pečícím papírem
3
Troubu vyhřejeme na 170 st. a pečeme přikryté asi 40 minut. Potom odkryjeme a dopečeme při trochu vyšší teplotě do měkka.
4
Zbytek marinády zahřejeme a necháme povařit do ztuhnutí. Během pečení potíráme, ale je hodně výrazná, tak opatrně
5
Hotové upečené plátky posypeme sezamovým semínkem a podáváme s chlebem
6
Kdo nechce kůži, tak ji před marinováním odřeže. Já jsem ji nechala, jen se ji na několika místech nařízla.
Categories:Hlavní jídla
miladka