share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
014

Bůček na asijský způsob

Recept pro ty co mají rádi chuť lehce nasládlou a přitom pikantní.

014

Ingredients

500-600g bůčku

3-4 stroužky utřeného česneku

4 lžíce kvalitní sojové omáčky

rovná lžička mletého zázvoru (nebo podle chuti)

1/2 lžičky skořice

špetka kajenského pepře

rovná lžíce hnědého cukru

2 lžíce octu, sůl

sezamové semínko na posyp

Instructions

1

Hodně ztuhlé maso nakrájíme na asi 1 cm plátky. Ze zbývajících surovin smícháme marinádu. Začneme sojovkou a přidáváme ode všeho raději méně a postupně přidáváme do požadované chuti.

2

Maso v marinádě důkladně obalíme a dáme na 24 hodin do lednice. Ukládáme na jednotlivé na plech s pečícím papírem

3

Troubu vyhřejeme na 170 st. a pečeme přikryté asi 40 minut. Potom odkryjeme a dopečeme při trochu vyšší teplotě do měkka.

4

Zbytek marinády zahřejeme a necháme povařit do ztuhnutí. Během pečení potíráme, ale je hodně výrazná, tak opatrně

5

Hotové upečené plátky posypeme sezamovým semínkem a podáváme s chlebem

6

Kdo nechce kůži, tak ji před marinováním odřeže. Já jsem ji nechala, jen se ji na několika místech nařízla.

Categories:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Close Cookmode
X